Industrie & Productie

Jules Goossens is in Nederland en België een begrip als het gaat om aarding, bliksembeveiliging, overspanningsbeveiliging en NEN3140-inspecties. Wij zijn topspecialist in het voorkomen van schade door elektrische verschijnselen en richten onze dienstverlening onder meer op het segment Industrie & Productie.

Voor bedrijven en organisaties in het marktsegment Industrie & Productie beschikt Jules Goossens over de volgende specialismen:
•    bliksembeveiliging
•    overspanningsbeveiliging
•    aarding
•    potentiaalvereffening
•    explosieveiligheid / ATEX
•    EMC-aarding
•    risico analyse NEN-EN-IEC 62305-2
•    NEN3140 / NEN1010 inspecties

 

Europastry Oldenzaal

Het Spaanse bedrijf Europastry, met hoofdkantoor in de omgeving van Barcelona, heeft diverse vestigingen in Europa en Amerika. In Nederland produceert Europastry in Oldenzaal sinds 2015 donuts en afbakcroissants. Vanuit deze locatie worden de producten gedistribueerd naar klanten in de Benelux, Duitsland en Scandinavië.


QCP Sittard-Geleen

QCP heeft een nieuwe kunststoffabriek gebouwd op Chemelot Industrial Park te Sittard-Geleen, net buiten de bekende Chemelot chemielocatie. Hier worden hoogwaardige grondstoffen geproduceerd uit gebruikte kunststoffen afkomstig van huishoudens en industrie. De bedrijfsnaam QCP staat voor Quality Circular Polymers. QCP richt zich vooral op de verpakkings- en automobielindustrie en de bouw, kortom op industrieën waar frequent kunststoffen worden toegepast. Met dit baanbrekende project is een investering van € 75 miljoen gemoeid. Het levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio.


BASF Antwerpen

BASF is een van de grootste chemieconcerns ter wereld. De kernactiviteit: het produceren van chemische grondstoffen en halffabricaten. In de Antwerpse haven ligt een industriële productielocatie van BASF. Duurzame beveiliging is op dit soort locaties een must. Jules Goossens onderhoudt op deze locatie alle aardingssystemen, bliksembeveiligingsinstallaties en de kathodische bescherming ervan.


Fabricage van chipmachines

Voor de productie van chips zijn lithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie belangrijk. Chips wordt toegepast in een groot scala aan communicatie- en informatietechnologieproducten. De productie van deze complexe machines vindt plaats in speciale productieruimten: cleanrooms. Jules Goossens verzorgt voor veel cleanrooms de aarding van de computervloeren (ESD), de potentiaalvereffening van alle installaties en de uitwendige bliksembeveiliging van de diverse gebouwen.


NAM

NAM is de distributeur van aardgas in Nederland. In het Groningerveld is de druk niet meer voldoende om tijdens de piekvraag iedereen op tijd van gas te voorzien. In Langelo is een ondergrondse gasopslag aangelegd waar in korte tijd veel gas kan worden geproduceerd. Zo kan de levering van gas onder alle omstandigheden gewaarborgd worden. Op deze bijzondere locatie is veiligheid vanzelfsprekend cruciaal.