EMC – Aarding

EMC staat voor elektromagnetische compatibiliteit. Dat houdt in dat apparatuur elkaar niet kan beïnvloeden door elektromagnetische storingen. Ook veroorzaakt apparatuur geen storingen ten opzichte van elkaar. Deugdelijke EMC-aarding is cruciaal voor wie werkt met datanetwerken, servers, apparaten en installaties.  
 

Bliksembeveiliging

Directe en indirecte blikseminslag kan schade veroorzaken. Ook op afstand kan de bliksem een inductie-effect hebben, met de nodige invloed. Wanneer de bliksembeveiliging volgens moderne EMC-aarding wordt uitgevoerd, zal de bliksemstroom om de gevoelige apparatuur of installatie heen geleid worden en wordt de apparatuur zelfs bij directe blikseminslag beschermd. 
Een aardingsinstallatie geschikt voor EMC eigenschappen komen onder andere voor in datacenters en zijn van een groot belang voor een correcte werking van de apparatuur in een datacenter. 
 

Moderne EMC-aarding

Een aardingssysteem voor EMC eigenschappen integreert de veiligheidsaarding, bliksemaarding en functionele aarding tot één systeem. Zo wordt voorkomen dat er spanningen opgebouwd worden, die tot een storing leiden. Het principe van EMC-aarding komt neer op het feit dat het totale aardingssysteem in zijn geheel voldoende lage weerstand biedt. Nergens wordt spanning opgebouwd. Zo worden storingen voorkomen. 
 

EMC-aarding bij nieuwbouw

Nieuwbouw is een uitgelezen kans om EMC-aarding perfect uit te voeren. Aardingen en aarddraden worden al in de beginfase aan elkaar verbonden, zoals in de betonbewapening en de vloeren. Vervolgens zijn deze eenvoudig aan te sluiten op de aardinginstallatie in het gebouw. 
 

Advies EMC-aarding 

Jules Goossens is expert op het gebied van EMC-aarding. Vraag gerust een advies voor uw specifieke situatie. Met kennis van slimme, innovatieve oplossingen weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. 

Meer informatie over EMS Aarding? Neem contact op met Jules Goossens Bliksembeveiliging B.V.