Bliksembeveiliging

Jules Goossens is een deskundige partner in het aanleggen, installeren en beheren van professionele bliksembeveiliging. Voor aannemers, installateurs en uiteraard voor directe eindgebruikers. Zowel particulier als bedrijfsmatig. Met jarenlange expertise op het gebied van bliksembeveiliging en kennis van de laatste normen en eisen.  
 

Bliksembeveiliging bedrijven

Directe blikseminslag, indirecte blikseminslag of overspanning kan grote gevolgen hebben voor uw onderneming. Of het nu om een middelgroot bedrijf of een groot concern gaat. Denk aan brand, beschadiging aan gevoelige apparatuur, bekabeling of constructies. Maar ook persoonlijk letsel of nadelige economische gevolgen voor uw bedrijf zijn serieuze risico’s. Jules Goossens heeft veel ervaring op het gebied van bliksembeveiliging voor bedrijven. Met in het bijzonder bliksembeveiliging voor diverse (chemische) industrieën, datacenters en ziekenhuizen.  
 
We onderscheiden twee vormen van bliksembeveiliging:
  • Externe bliksembeveiliging
  • Interne bliksembeveiliging
 

Externe bliksembeveiliging

Bij externe bliksembeveiliging wordt er een bliksemafleider aan de buitenzijde van het object bevestigd. Bij inslag leidt de afleider de bliksemstroom direct naar de aarde.
 

Interne bliksembeveiliging

Blikseminslag kan indirect zijn. Elders slaat de bliksem in en de bliksemstroom vindt zijn weg via een geleider naar uw object. De interne bliksembeveiliging zit in een overspanningsbeveiliging en potentiaalvereffening in uw pand. Zo wordt u beschermd tegen indirecte blikseminslag in uw omgeving. 
 

Risicoanalyse bliksembeveiliging

Aan welke normen moet de bliksembeveiliging van uw object voldoen? Welke beschermingsklasse is van toepassing? Zijn er slimme oplossingen mogelijk en hoe voldoet u aan de voorwaarden die de verzekering stelt? Jules Goossens bekijkt elke situatie met een integrale blik. Met een gedegen risicoanalyse bliksembeveiliging ontvangt u een uitgebreid adviesrapport. Ook aspecten zoals milieuschade en verzekeringstechnische zaken worden meegenomen. 
 

Installatie bliksembeveiliging

Jules Goossens installeert alle gradaties van bliksembeveiliging met een eigen professioneel team van bekwame technici volgens de vastgestelde normen. Ook installateurs en aannemers doen vaak een beroep op Jules Goossens bij de installatie van bliksembeveiliging. Verbouwingen, veranderingen van situaties of aanpassingen vergen inzicht in de installatie en de gevolgen van verbouwingen voor de bliksembeveiliging. Wilt u voorkomen dat de beveiliging niet meer aansluit op de nieuwe situatie, is inspectie door een professionele partij een vereiste.
 

Onderhoud bliksembeveiligingsinstallatie

Voor goed onderhoud, de periodiek inspectie van de bliksembeveiliging en het verdere beheer van de bliksembeveiligingsinstallatie is Jules Goossens een betrouwbare partner. Dit is van cruciaal belang voor een goedwerkende installatie. 
 
Meer informatie over bliksembeveiliging? Neem contact op met Jules Goossens Bliksembeveiliging B.V.